Arie Meuldijk

Beeldend Kunstenaar te Geervliet

Arie Meuldijk

Beeldend Kunstenaar te Geervliet

Arie Meuldijk

Beeldend Kunstenaar te Geervliet

Veranderende landschappen

Opgegroeid op Voorne Putten, een van de eilanden in de Maas Delta, heb ik de overwegend agrarische landschappen zien veranderen naar meer recreatieve en verstedelijkte gebieden. Door de steeds verder groeiende industrialisering van het naast gelegen eiland Rozenbug werd de vraag naar huizen voor de werknemers in het Europoort gebied steeds groter. Hierdoor ontwikkelden Hellevoetsluis en Spijkenisse met zijn Vinexwijken van kleine dorpen, naar grote woon-slaap steden.

Maar ook de veranderende landschappen, in binnen en buitenland, hebben veel invloed op het ontstaan van mijn aquarellen, acryl schilderijen, grafiek, en monumentale objecten.

De belangstelling voor het ontwikkelen en construeren van ruimtelijke vormen leidde ertoe dat ik aanvankelijk een bouwkundige opleidingen volgde,op de LagereTechnische School in Den Briel, met veel praktissche toepassingen. Daarna werd de Uitgebreid Technische School met meer theoretische kennis voor bouwkunde, bezocht. Al snel viel de keuze meer voor de meer creatieve en kunstzinnige vormgevingen op de voor Academie voor Beeldende Kunsten, afdeling Vrij Tekenen Schilderen en Grafiek in Rotterdam. De verschillende teken-, schilder en grafische technieken werden hier verder ontwikkeld, waarbij ook de technische vooropleiding een goede ondergrond vormde voor de monumentale vormgevingen die ik later ontwierp en bij o.a. openbare gebouwen en scholen heb uitgevoerd.

Vanaf 1970 vestigde ik me als beeldend kunstenaar te Geervliet. Daar werd ook galerie GEE’70 opricht waar beginnede kunstenaars hun werk aan het publiek konden en tot nu toe kunnen tonen. Na een jaar ontstond Galerie GEE’71, een stukje verder in de Burgemeester van de Minnelaan nr. 7 te Geervliet.

Vanaf 1969 heb ik naast mijn beroep als beeldend kunstenaar ook in deeltijd les gegeven: in het vak Beeldende Vorming op middelbare scholen in Alblasserdam, Spijkenisse, Hellevoetsluis en Rozenburg. Verder worden ook teken- en schildersclubs in eigen Atelier begeleid.

Bekijk mijn werk

Site by Alsjeblaft!